Samling:13:00
Bengtsfors IF - Ytterby IS 0-4
2018-08-21 21:54
Helgens match spelades på natursköna Långevi där Bengtsfors stod för motståndet.
I lördags for vi iväg på årets längsta bortaresa då en match på Långevi mot Bengtsfors IF hägrade. Det hela resulterade i en komfortabel seger med 4-0, och samtliga mål gjordes redan i den första halvleken. Målskyttar för dagen var Julia Cederberg, Sofia Ohlsson med varsitt, samt Alice Åkerström med dubbel notering i målprotokollet.
Vi förstod redan på förhand att det var vi som skulle få föra och driva den här matchen mot ett lag som skulle lägga energin på försvarsspel och omställningar. Kanske var det den gemytliga bussresan som satt kvar en stund i både ben och huvud för vi hade svårt att sätta ett ordentligt grepp över matchbilden i inledningen. Vi gav inte riktigt varandra alternativen för att lösa situationerna och det ledde till något för korta anfall.

Efter knappa kvarten skulle vi dock få arbetsro i form av ett mål, och vackert var det också. Vi hittade runt längs vänsterkanten och in till Julia Cederberg i straffområdet, och hon hittade i sin tur vidare till Alice Åkerström som utan pulsökning rullade in bollen vid den vänstra stolpen.

Även vårt andra mål hade sitt ursprung på vänsterkanten där Malin Lundin huserade. Denna gång var det Malin som vek inåt i straffområdet där hon gjordes ner, och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Sofia Ohlsson och skickade bollen i nät.

Sista kvarten av första halvlek är då vi presterar klart bäst fotboll under denna match där vi hittade in i straffområdet gång på gång med ett stort antal spelare och man kunde med blotta ögat se självförtroendet växa därute på planen. Vi visade prov en härlig finurlighet på den sista tredjedelen av planen och hittade också bättre rollfördelning på det inre mittfältet, och då såg det enkelt ut att spela fotboll!

Under den här perioden gjorde vi två stycken mål. Det första av dessa prickade Alice in när hon kom först till en målvaktsretur efter att Julia varit den som avslutat i förstaläget. Det andra målet är det omvänd ordning men samma huvudrollsinnehavare. Alice vänder runt fint på ett inkast och slår ett inlägg mot förstaytan där Julia dyker upp och nickar in bollen i närmsta krysset. Ett klassmål!

I den andra halvleken blev matchbilden lite annorlunda. Hemmalaget blir mer bevakande och vi spelar inte längre med samma riktning i anfallsspelet, även om det inte saknades chanser till ytterligare mål. Vi visade istället upp en god kontroll med bollen inom laget och det var många långa anfall med flera spelvändningar inblandade. Dock utan den sista spetsen.

Absolut bästa målchansen i den andra halvleken hade annars hemmalaget då de tilldelades en straffspark, men den försvann över målet och Mimmi Carlsbogård och resten av laget fick hålla nollan.

Matchen slutade alltså 4-0 till vår favör och tre poäng packades med på busen hem. Vi plockar även med oss den fina perioden i andra halvan av den första halvleken, och kontrollen som visades upp i andra halvlek. Ett extra omnämnande skall även delas ut till Annie Andersson som var fantastiskt underhållande att kolla på idag då hon visade upp sin fina teknik gång på gång och ofta hittade bra lösningar i vårt anfallsspel.

När vi blickar i kalendern så hittar vi nästa match i division två nu på lördag, och då är det ett besök hos Orust FC som väntar. Varmt välkomna dit för att heja fram oss till en fin prestation!