Fre 19/4 19:00; YIS Herr - Croatia GBG. Välkomna!

Serie:Div.2 Damer Nordvästra Götaland
Samling:13:00
2018-09-19 21:43
Matchen spelades på vackra Kvännevi.
I lördags for vi till Bullaren för ett besök på natursköna Kvännevi. Det ihärdiga regnandet hade inte påverkat planen visuellt, men det skulle visa sig att varenda steg satte sina spår på mattan. Det bekymrade dock inte oss, då vi spelade fantastiskt fint under långa stunder och kunde till slut vända hem med en storseger, 9-0!
Redan efter tio minuter hade det hunnits med att fira för mål två gånger då Annie Andersson först öppnat upp målkontot när hon dök upp vid bortre stolpen efter att Elin Hansson tagit sig runt till höger på pass från Malin Lundin. Kort därefter spelade Hansson fram Julia Cederberg till det första av hennes fem mål denna match. Både Julia och Annie skulle komma upp i hattricksiffror i målkolumnen men Hansson var först med att räkna till tre då hon även spelade fram till vårt tredje mål och Julias andra.

Någonstans däremellan hade hemmalaget haft en av få vassa chanser då Mimmi Carlsbogård tvingades till en fin enhandsräddning på ett friläge. Men det här var en match utan nerv och istället fullbordade Julia ett äkta hattrick efter dryga halvtimmen då Frida Nilsson spelade loss henne i djupled efter en fin korslöpning.

I halvtidsvilan var vi alla överens om att vi var oerhört vassa på att attackera men att det i mångt och mycket hände centralt eller till höger. Utöver Annies målgörande i inledningen så var det inte mycket mer som hon bjöds in till på sin vänsterkant. Reaktionen blev den önskade och drygt tio minuter in i den andra halvleken hade vi använt hela planen och resultatet blev två mål från Annies fötter. Det första efter att ha rundat målvakten och det andra letade sig in via den närmsta stolpen.

Ytterligare nätrassel bjöds det sedan på när först Julia gjorde sitt fjärde mål och sedan var Hansson som fick kliva in i rollen som målskytt och göra 8-0. Med fem minuter kvar gjordes mål nummer fem från Julia då hon vände runt i straffområdet efter inkast från Freja Johansson och smällde in bollen vid den första stolpen.

Som resultatet skvallrar om så innehöll vår prestation en mängd fina insatser inom laget. Talande för detta är att Malin var den som fick motta pris som matchens spelare fast det fanns två spelare som gjorde mer än tre mål. Kanske var det så att utdelaren av priset förstått värdet av en fin tunnel för sådana bjöd hon på i mängder.

Det var en fantastiskt skön känsla att åter få göra rejält med mål då vi haft lite svårare att ta vara på målchanserna på slutet, och denna ketchupeffekt var välkommen. Ett annat glädjeämne var inställningen i duell- och huvudspelet där vi ständigt var närvarande. Det här var en bra dag, helt enkelt!

På lördag är det dags igen då Vallens IF kommer på besök till Yttern för en match med avsparkstid klockan 14.00. Varmt välkomna då!