Serie:Div.2 Damer Nordvästra Götaland
Samling:13:00
Knapp förlust mot seriesegrarna
2018-10-09 00:13
Damlaget stod för den stora utmaningen, då motståndarna Lödöse/Nygård vid vinst skulle bli klara som seriesegrare. Efter en tapper insats och 3-målsunderläge så blev det en rafflande avslutning som slutade med uddamålsförlust

Efter vårmötet som slutade 1-1 så fanns kanske lite oro för matchen från motståndarnas sida. YIS kände nog också revanch för lite onödiga poängtapp under hösten som spelade bort chanserna att utmana toppen.

Matchen startade i ett bra tempo och Lödöse tog lite komandot i början. Efter ca 15 min så kom också ledningsmålet. Fortsättningen av första halvlek blev ett ställningskrig där bägge lagen visade härlig kämpaglöd. Några fler mål blev det dock inte utan 1-0 stod sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek startade Lödöse bäst och snart kom också 2-0 målet. Ännu tyngre för hemmalaget blev det några minuter senare när också 3-0 målet kom och man kunde känna segerglädjen sprida sig hos motståndarna. Dock hade inte YIS gett upp matchen utan strax efteråt kom den viktiga reduceringen genom ett härligt långskott från Mailn. Detta skapade återigen nerv i matchen och YIS fick ny energi och fortsatte utmana rejält. Med 8 minuter kom 2-3 målet genom Julia vilket skapade rejäl nerv i matchen, då ett oavgjort resultat skulle göra att Lödöse missade seriesegern. Efter en tyvärr resultatlös YIS--hörna i 2:a övertids-minuten så blåste domaren av matchen vilket innebär serieseger för Lödöse Nygård. Stort grattis från Ytterby IS!