Serie:Damer, Träningsmatcher 2019 Västergötland
Samling:13:15
IK Frisco - Ytterby IS 1-1
2019-02-18 11:03
Besöket på Björkvallen resulterade i ett mål för vardera lag.
I lördags for vi på resa till Björkvallen i Vårgårda för att spela match mot IK Frisco, hemmahörandes i Herrljunga. Det bjöds på rejält motstånd och vi fick fyllt på benen med många värdefulla minuter av matchspel. Matchen slutade 1-1 där bägge målen gjordes i den andra halvleken. Emma Premberg gav oss ledningen men den kvitterades sedan i dem avslutande minuterna av matchen.
Andra matchen för året och IK Frisco som motståndare. Ett lag som till den här säsongen ska spela sin fotboll i division ett. Vi möttes även under förra årets försäsong, och nu som då så slutade det i ett oavgjort resultat. I matchtruppen fanns tre spelare som fick göra sin första match för året. En av dessa var nyförvärvet Denise Svensson som gjorde sitt första framträdande i vår tröja. En debut som lovade gott!

Bägge lagen inledde matchen piggt och det dröjde ett tag innan något lag fick ta kommandot över matchen. Så småningom blev det dock hemmalaget som förde matchen då de visade upp rejäl styrka i såväl duell- som höjdspel samtidigt som vårt passningsspel bara var "nästan-bra". Trots spelövertaget kändes det ganska tryggt och de gånger som Mimmi Carlsbogård testades i målet så löste hon situationerna utan problem.

Till den andra halvleken ville vi justera positionerna då laget blev lite för litet och lite för centrerat när vi skulle spela anfallsfotboll. Glädjande nog fick vi se den effekten och det resulterade i mera boll och skarpare anfall. Under den andra halvleken kom vi till tre rena frilägen och det var vid ett av dessa som vårt ledningsmål kom till. Frida Nilsson bidrog med en bollvinst högt upp i planen som ledde till att Alice Åkerström kunde servera Emma Premberg till en målchans som förvaltades på bästa sätt. Prembergs tillfälliga utflykt från sin position som balansspelare gav maximal utdelning, men resterande del av halvleken fanns hon på plats och städade i och runt backlinjen på ett mycket bra sätt. Även Alice och Denise kom till frilägen men dessa kunde deras målvakt avstyra på ett fint sätt.

I slutet av matchen fick hemmalaget ett par hörnor och en av dessa skulle ligga till grund för en kvittering. Bollen slogs in lågt mot första stolpen där den hoppades över av deras spelare samtidigt som den rann igenom våra. Snöpligt med ett baklängesmål, men det är prestation och inte poäng som samlas in från dessa matcher, och på den fronten kände vi att det fanns mycket matnyttigt att få med sig.

I försvarsspelet fick vi många bra svar och det känns som vi har börjat bygga en förståelse för vad som ska ske där. När det kommer till offensiven fick vi se prov på vad det är som är viktigt för att få det att fungera, och det var väldigt kul att se hur vi växte efter att ha pratat ihop oss i halvlek.

Vi tackar IK Frisco för en trevlig match, och kanske håller vi traditionen vid liv till nästa år? Nu dröjer det ett tag tills vi spelar match igen då kommande helg är tom på aktivitet och veckan efter far vi till Helsingborg på träningsläger.