Serie:Div.2 damer Nordvästra Götaland 2019
Samling:13:00
Ytterby IS - Vallens IF 1-2
2019-04-23 11:48
Lagkapten Alice Åkerström i en duell om bollen.
Hemmapremiären bjöd på ett fantastiskt väder, storslagen spänning och ett resultat som inte var det önskvärda. Vi gick till ledning i halvlek med 1-0 efter att Annie Andersson gjort mål alldeles i slutskedet, men fick se den ledningen förvandlas till underläge och förlust, 1-2, under den andra halvleken.
Förra veckan var det seriepremiär, och denna gång var det hemmapremiär, om än inte på naturgräset då konstgräset fick utgöra scenen för denna batalj. På plats fanns både sol och en månghövdad publik, Exakt hundra stycken till antalet om vi ska tro domarrapporten. Då talar jag om åskådare, inte antalet solar.

Som vilken annan match som helst så var det här en sådan som kan delas upp i två halvlekar. Något som även speglade vår prestation på ett bra sätt. I den första halvleken gjorde vi mycket rätt, och kände att vi vann dueller och mark lite överallt på spelplanen. Att ett ledningsmål skulle dröja till den sista minuten av halvleken var inte helt logiskt, men det gjorde inte glädjen mindre intensiv. Tvärtom.

Målet kom till efter att Alice Åkerström kunde vinna bollen högt upp i banan och spela loss Annie Andersson i vänsterläge. Hon bröt in i ett friläge och placerade säkert in bollen vid den första stolpen. Vi fick betalt för vårt aktiva försvarsspel och kunde denna gång snabbt omvandla det till målchans i vår favör.

När den andra halvleken kom igång så var vårt grepp om matchbilden ett minne blott och Vallens IF fick äran att föra spelet och matchen. De tackade och bockade för detta, samtidigt som de gjorde två mål och fullbordade en vändning. Bägge gångerna efter att ha fått rejält med svängrum i vårt egna straffområde.

I anfallet efter deras ledningsmål var vi nära en kvittering när nyss inbytte Emma Nilsson tog sig till en jättechans framför målet men fick se sin första bolltouch i matchen leda till att skottet for över målet. Ytterligare lägen fanns då bland annat Julia Cederberg bröt in fint från höger till ett friläge, men där deras målvakt kunde rädda på ett bra sätt. I slutändan blev det inga fler mål och den här förlusten smakade mer surt än något annat man kan hitta i ett påskägg.

Det finns dock glädjeämnen att finna, och vi kan konstatera att vår första halvlek var bland det bästa vi spelat under det här året, försäsongen inräknat. Dessutom fick vi se en comeback i form av Emma Åkerström som var tillbaka i matchspel efter att en knäskada stoppat henne sedan februari.

Nu tar vi sikte på nästa match då vi gästar Skepplanda BTK på lördag och hoppas på lite medvind. Det blir årets första match på gräs, det vill säga ytterligare en sorts premiär. Vi ses där!