SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Ytterby IS!
Basket F13
F13s allra första matcher!
2023-11-12 18:35
Tjejerna för första gången i YIS färger!

På söndagen gav sig flickorna till Gothia Arena i Högsbo för att medverka på sitt allra första sammandrag. Det var ett gäng taggade, förväntansfulla, spända och lite nervösa tjejer som första gången dragit på sig ett matchställ för att redan efter 2 månaders träning ska spela matcher.

I ett Easy Basket format mötte vi Borås och Kvarnby. Detta format är utvecklat för att spelarna ska ha kul och få spela utan någon press. De spelar 4 mot 4, utan poäng, tvärs över en halv basketplan och med enklare regler. Fokus är på grunderna i basket...passningar, skott och returer.

Våra tjejer var lite försiktiga inledningsvis, lite tagna av stunden, men kom snabbt in spelet. De var väldigt effektiva i skyttet och vågade ta sig in under korgen för att ta returerna. Periodvis hade de också jättefint passningsspel där de snabbt flyttade bollen från sida till sida där alla på planen var involverade.

Då vi spelade matcherna direkt efter varandra minskade energin något i slutet av match två men överlag var det mycket bra intensitet i laget. Alla på planen deltog i spelet och alla ville verkligen spela. Dagens höjdpunkter är dock att se lagandan och empatin tjejerna har. Dels för att ta hand om skadad motståndare men främst för att de vill att alla ska få göra poäng och hjälper varandra till det.

Nu ser vi fram emot nästa sammandrag då vi beger oss till Kungsbacka i december. Fram till dess har vi några tillfällen där vi kan öva vidare på vårt spel och kanske lyfta det lite extra med något nytt.

Vi tackar alla på läktaren för stödet och hoppas att tjejerna får möjlighet att berätta sin version av dagen för er. De var härligt att se alla leenden före, under och efter matchen.

Vill ni se bilder från dagen finns de i vårt bildgalleri.

//Melissa & Mattias

 
Sponsorer Ytterby IS lotten 2024
SAMARBETSPARTNERS
HANDLA OCH STÖTTA OSS SAMTIDIGT
Information vid skada