Välkommen till Ytterby IS!
Herr
Inga poäng för oss idag
2015-08-22 20:56

Vinbergs IF hade med sig sin engagerade och trevliga publik. De inledde med att hälsa spelarna välkomna in på planen med en applåd och fortsatte att applådera under spelarpresentationen. Därefter fortsatte de att heja på sitt lag under hela matchen. Det lät som om de flesta av dem, troligen alla, valt att sitta på läktaren där solen låg på. Det var varmt att sitta där idag skulle jag tro. Även på planen var det varmt, i slutet av matchen hettade det till mer än vanligt, men jag återkommer till det.

Matchen var i inledningen jämn. Första skottet var Vinbergs, men det gick över. Nästa skott kom från Gimpel som testade målvakten efter en hörna. Redan i 13 minuten gör Vinberg sitt första byte då nr 27 går ut och nr 7 kommer in. Tio minuter senare lägger Christoffer en passning i djupled fram till Robin som placerar in bollen till 1-0. Bara minuten senare är Vinbergs nära att kvittera, men det sätter Alex stopp för med en utmärkt räddning. Första halvtimmen av matchen spelar Ytterby bra försvarsspel och placerar sig rätt över hela banan, därefter tappar spelarna lite och Vinbergs trycker på. Skönt då att Christoffer återigen lägger en strålande passning till Robin som gör 2-0. Vinbergs fortsätter att trycka på och Alex får visa sig igen genom att rusa ut och kasta sig över bollen, tur att han gjorde det eftersom Vinbergs hade en spelare där beredd att skjuta. Strax innan halvtid lyckas Vinbergs i alla fall reducera. Trots att Alex gör en mycket bra räddning i förstaläget så är det en Vinbergsspelare som får tag i bollen nära mållinjen och ser till att trycka in den i målet 2-1.

Vinbergsspelarna kommer in i andra halvlek och har bestämt sig för att vinna matchen. Alex får göra den första räddningen. Tio minuter in i halvleken får Vinbergs till ett inlägg till en omarkerad spelare som nickar in kvitteringen 2-2. Vinbergs fortsätter att trycka på och Ytterby har svårt att lyfta laget och få till sitt spel. I 73 minuten får vi äntligen till ett bra anfall som leder till en hörna. Lohm lägger hörnan och Vinbergs målvakt lyckas precis peta bort bollen. Det utnyttjar Vinbergsspelarna till en omställning, men Ytterbyspelarna gör ett bra hemjobb så det blir inget av den omställningen. Med tio minuter kvar av matchen kommer Vinbergs tredje mål och så är det som såg så bra ut med tvåmålsledning vänt till 2-3. Vi försöker vända på det genom att Filip går upp i anfallet och vi spelar med en trebackslinje. Vi får starkare anfall, men öppnar också för kontringar. Vinbergs hade en boll i ribban som var så hård att den studsade långt ut och lät oss vända spelet. Vi har en hörna där vi får till ett skott som går strax utanför. Alldeles i slutet av halvleken blir det heta känslor i värmen. En närkamp får nästan alla spelare i båda lagen att rusa till situationen och det ser riktigt stökigt ut. Några spelare klarar att hålla huvudet kallt i värmen och kan kyla ner sina lagkamraters känslor och få dem därifrån. Det tar ett tag för domarna att reda ut situationen. Resultatet av det agerandet blir en varning till Vinbergs och två till Ytterby. Inte mycket mer händer i matchen och gästerna tar hem segern. Christoffer får välförtjänt pris som Ytterbys bästa spelare. Ett extra beröm tycker jag även att våra aktiva bollpojkar skall få för de gjorde ett mycket bra jobb.