Svaneseger 1-3 (1-1) och de vanliga matchvinnarna fixade det igen.

Dags för första hemmamatchen på höstomgången. Regnigt o jävligt på en svårspelad blöt plan. Linjerna på mattan är raka och fina ser jag. Precis lika raka som undertecknad gjorde linjerna när han hade en karriär som idrottsplatsarbetare på Kungälvs Kommun mellan 1980-2004. Men vi på den tiden klarade att göra dem på fri hand det kanske är skillnaden hehe.

Dags för första matchen för höstförvärvet Jihad Nashbahat i Ytterbytröjan.

Jag får till att börja med kolla om IK Svanes matchvinnare är med i dagens match. Vid avspelet såg jag att de stod bredvid varandra. Alltså YIS får hålla ett extra öga på nr 8 och nr 16. Vem eller vilka kommer att bli matchvinnare? YIS spelare eller Svanespelare.

Första halvleken.

Marcus Knutsen, IK Svanes nr16 kommer till några halvchanser i början på matchen. Antingen skott utanför och vid några tillfällen räddade Martin Sjöberg i målet enkelt. Blir det så här eller siktar han in sig på målet bara? Jag undrar. Vi får se.

Ytterby spelar också lite smånätt på mittfältet och sen ut på kanterna där de kommer runt ganska bra, men som i tidigare matcher hamnar oftast inspelen till motståndarförsvarets spelare som kan komma igång med eget spel. Jihad Nashbahat har också haft några frisparkar som gått över från långt håll. Vi i publiken väntar på rätt frispark kring 16 meterslinjen. I de lägena missar sällan Jihad målet. Konstant regn men som tur är ingen vind att tala om.

Precis när jag gör en anteckning om att det är lite uddlöst YIS spel efter ca 35 min. YIS får en frispark från ca 30, Jihad Nashbahat får på ett präktigt skott som räddas av borta keepern upp i ribban. Sen hamnar bollen hos en fristående Joakim Thornberg som dunkar in bollen hårt och tätt intill stolpen. 1-0 (min 37) och vilt jubel bland hemmaspelarna!!!!!

Mycket nära 2-0 är det minuten efter första målet då vänsterkantsspelaren Fredrik Strand har en nick och målvakten felplacerad men han lyckades med nöd o näppe fixa avslutet.

Kvitteringen kommer också när Marcus Knutsen skjuter in ett fint inlägg med huvudet från IK Svanes högerkant utan chans för hemmakeepern. Detta sker i den 40:e matchminuten. Nu ser man tydligt hur en matchvinnare agerar, tufft och hänsynslöst. Han har tydligen bara siktat in sig tidigare i matchen.

Halvleken avslutades med några Svanehörnor varav en hörna som det nästan blev självmål på.

Ht 1-1 en rättvis ställning i matchen tycker i alla fall jag.

Andra halvleken.

Fortfarande regnigt och än mer svårspelat och spelarna kanar runt ibland som i rutschbanor.

50 minuten, Jesper Stoltz Hermansson satsar våldsamt i en närkamp och drar på sig en varning.  Svanes Marcus Knutsen drar också på sig en varning strax efter, sparkar ner Joakim Thornberg. Det suckas en del bland Svanes anhängare bredvid mig då de tror han fick sin tredje varning och borta ur spel i nästa omgång.

Äntligen får då Jihad Nashbahat kontroll på bollen i motståndarnas straffområde, skjuter et skott som målvakten lämnar retur på men tyvärr bredsidar Jihad returen strax utanför målramen. Ack så nära ett ledningsmål igen. Svane skapar absolut ingenting första kvarten på andra halvleken. Snart dags nu tänker jag om ett YIS mål.

Nu måste jag tyvärr nämna namnet Knutsen igen, inte bra!!! Första gången de kommer i något som kan kallas för anfall. Han sliter sig igenom i mitten och kommer ut lite snett på vänsterkanten och får på ett bra skott tät intill stolpen med mål som följd. 1-2 nu och vi kan bara konstatera att han är så målfarlig som alla säger. Detta sker i den 63 minuten.

Nu får Knutsen till några chanser med bl.a ett friläge som Martin Sjöberg i hemmamålet räddar mycket bra. Ett mål till blir det i matchen och det blir tyvärr inte hemmalaget som står för det. Ett skott från Knutsen räddas upp i ribban av Martin, och i kalabaliken efter står den andra skyttekungen i laget Fredrik Söderqvist och skyfflar in 1-3 i min 73 och ridå ner för hemmalaget. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Nu är Svanelaget till o med så nöjt att målvakten varnas för maskning i slutminuterna. Slut 1-3

Sammanfattning av matchen.

Jag tycker att Ytterbykillarna gör en bra insats och match och och det är små marginaler som avgör matchen. Två spelare vänder till Svaneseger. Är också övertygad om att snart blir det några vinster på raken, med början mot Jonsereds IF kommande veckoslut.