Herr
Tung förlust med mål i slutminuten mot Kode IF
2016-08-26 21:54
Det var mycket folk som såg derbyt på Yttern.

Yttern en blåsig fredagskväll. Ännu en match som slutade i moll och ett sent avgörande mål.
Kode kommer till Yttern förstärkta med 3 st Stenungsundsspelare. Det var en avgörande faktor till Kodes fördel då deras eget spelarmaterial och en väldigt liten trupp inte riktigt räcker till. Personligen (Frans Kozak) är jag emot sådana samarbetsavtal som bara är kortsiktiga lösningar i en förening. Skriver en spelare på för en förening är det väl för att han vill spela i den föreningen, i A eller B laget och inte slussas ut hur som helst till andra föreningar.

Höstsäsongen har verkligen inte börjat bra med fem raka förluster.0-2, 0-1, 1-3, 1-3, 0-1 och endast två gjorda framåt. Alla matcherna har spelmässigt varit jämna men det lilla extra på den sista tredjedelen har varit akilleshälen. Nu till matchen.

Första halvleken.

Såg vid avspelet att Daniel Lohm flyttats fram ett snäpp och även Tobias Gimpel lämnat mittbacksplatsen och spelar nu på mittfältet. Tillbaka efter avstängning är åter duktige mittbacken Jesper Stolt Hermansson som återtar sin plats och in bredvid honom spelar Jonas Gabrielsson.

Två nervösa lag och båda lagen inledningsvis högljudda med mycket snack. Viktiga poäng på spel.
Kode börjar med att slå långa bollar direkt på inlånade Pontus Olsson som är mycket snabb och framfusig (och Kodes bäste spelare). Han ville också haft en straff i den sjätte minuten när han ramlade innanför straffområdet men domaren vinkade avvärjande. Kanske en varning för filmning varit rätt domslut vad vet jag?

Stort bollinnehav av YIS och ett par skott från Lohm och Gimpel som Kodes keeper räddar. Men Kodes toppforward Pontus är farlig framåt med sitt driv och snabbhet. I den tjugonde minuten sliter sig då Mattias Thornberg igenom på högerkanten och spelar in bollen framför mål, mkt folk framför mål men chansen avslutas med ett skott som täcks ut till hörna.

I den 26 minuten får då YIS en frispark långt fram på vänsterkanten. Ett farligt inspel framför mål som blir avblåst för ruff. Kode kontrar direkt och Rasmus Haraldsson blir ensam mot Martin Sjöberg i hemmamålet nästan nere vid kortlinjen. Martin går ut föredömligt och täcker ut bollen till hörna som blir en hörna till och resultatlös.

Mattias Thornberg i kamp med hemmaspelare i min 30 blir nerriven och även han ville ha en straff för ruff, men var det straff vad vet jag? Domaren tyckte i alla fall inte det och det är ju han som bestämmer. Daniel Lohm blir nerriven minuten senare vid ca 18m från målet rakt framifrån. Tar själv skottet som täcks av muren till ännu en resultatlös hörna. Sen ett bra frisparksläge för Kode längst ut i hörnet på straffområdet. Skottet som följer går precis på utsidan av högerstolpen.

Sista 10 på halvleken trycker Ytterby på bra framåt med flera målchanser. Jesper S H får också en varning efter att han blivit avblåst och en kommentar efteråt (skojar du) får han sin varning.

Större bollinnehav och bra Ytterby spel på mittplan men tyvärr svårigheter igen sista tredjedelen.
Kode giftiga med sina långbollar. Rättvist halvtidsresultat tycker jag dock 0-0.

Andra halvleken.

Ytterby börjar även den andra halvleken bra med ett fyndigt spel på mittplan, men den första chansen blir Kodes. Rasmus Haraldsson ensam på högerkanten igen mot YIS målet. Väljer att avsluta själv med skott som Martin Sjöberg räddar ypperligt. Pontus Olsson ensam framför målet borde där fått passning istället. Snart är det dags för ett Lohm mål tänker jag och mycket nära blir det efter ett fint YIS anfall som avslutas med ett skott ca 1 dm utanför stolpen av Lohm i 56 minuten.

Återigen ett fint YIS anfall som avslutas med skott tätt utanför av Tim Hermansson, detta i min 60.
Snart dags att träffa målet tycker jag. Några farliga skott noteras också från Kodes hårdskjutande nr 15 Hanef Ahmed, och även Tobias Sanne YIS provar skottlyckan.

Kode verkar nu nöjda med att ha en poäng med sig och har inte så mycket framåt längre, men YIS går helt riktigt för tre poäng. Pontus Olsson ensam igenom och bara Martin Sjöberg emot sig men han blir mållös idag då Martin Sjöberg i hemmamålet gör en utsökt räddning.

Ytterby gör tre byten i matchen Carl Gustavsson ut 62 in Joakim Thornberg, Mattias Thornberg ut 72 in Tobias Hildesson, Jonas Gabrielsson ut 80 in Markus Johansson.

Varningar Kode 5st, Ytterby 2st.

I den 89 minuten kommer då målet som inte fick komma. Ett Kode inkast på Ytterbys vänsterkant hamnar efter inspel hos en fristående Anton Lindgren som sätter bollen säkert i mål utan chans för bäste hemmaspelaren målvakten Martin Sjöberg. Ridå ner igen. Nu lyfter Ytterby fram alla spelarna högt upp på planen och chansar framåt. Nära YIS mål vid några tillfällen i kalabaliken som uppstår. Domaren blåser av matchen efter 94 minuter och Kode spelarna jublar vilt av glädje.

Sammanfattning av matchen.

Än en gång precis som det varit i höst. Spelmässigt bra ända fram till sista tredjedelen där det säger stopp. Precis tvärtom med Kode som har sista tredjedelen som sitt vapen och vinner matchen.

Kodes bäste spelare för dagen tycker jag att alerte inlånade spelaren från Stenungsund är, Pontus Olsson.

Mina (Obs mina!!, kan vara fel) extra plus i hemmalaget går till mv Martin Sjöberg som gör ett par verkligt vassa räddningar. De övriga plusen går till mittbacksparet Jesper Stolt Hermansson, Jonas Gabrielsson och slitstarke mittfältaren Tobias Sanne.

Nästa vecka spelas en mycket viktig match igen mot Kärra KIF borta.