Herr
Nattsvart förlust!! KF Velebit avgör i 96:e minuten
2016-09-10 19:03
Elvis gjorde en lyckad comeback mot KF Velebit efter sitt benbrott för ett år sen.

Tre otroligt viktiga poäng står på spel i denna match där förloraren med största säkerhet spelar i divisionen nedanför trean. Två resultat i matcher som var färdigspelade underlättade inte direkt heller för de två lagen som skulle duellera på Ytterns IP. Kodevinst med 5-4 mot IK Virgo och Svaneseger mot Jonsereds IF med siffrorna 3-2.

Glädjande att få se Elvedin ”Elvis” Mujkanovic göra comeback efter sitt svåra benbrott för ca 1 år sedan.

Ytterby IS- KF Velebit 1-2 (1-1)

Första halvleken.

KF Velebit börjar direkt att slå långbollar för att trycka ner YIS laget i banan till bl.a toppforwarden Amaro Nyass, ett nyförvärv från IFK Fjärås i sommar. I 10:e minuten rensas bollen ut från YIS straffområde till långlinjen där en Velebit spelare får bollen direkt på foten. Han slår ett inlägg som nämnde Amaro Nyass nickar mycket snyggt i nättaket utan chans för hemmamålvakten som för dagen är Martin Sjöberg. 0-1 Amaro Nyass.

Sen händer något. Ytterby tar över totalt och spelar fyndigt och bra, skapar många målchanser fram till 40:e minuten. Kvitteringen kommer också redan i den 17:e minuten då Tim Stolt Hermansson lyfter in bollen och Victor Andersson når högst med skallen och trycker in bollen i mål. Kvitterat 1-1.

Minuterna efter kvitteringen slår YIS en långboll på Jihad Nashabat, keepern rusar ut för att rensa. I det läget bromsar Jihad upp sin fart men borta keepern missar bollen som rullar mot målet. En chansning på en miss hade friställt Jihad ensam mot mål med boll. Istället kan bollen rensas till hörna som blir en hörna till. På andra hörnan får Tobias Sanne till ett bra skott som tyvärr går strax utanför målramen.

Nu följer det ett mkt bra YIS spel med ett antal chanser, bl.a Jihadskott som motståndarna lyckas täcka så att bolluslingen går strax utanför istället för i mål. Velebit verkar chockade av hemmaspelarnas framfart och de kommer undan underläge med blotta förskräckelsen. Bollen rullar jäms med mållinjen också någon gång om jag inte missminner mig.

Sista fem minuterna på halvleken lyckas Velebit komma fram något och avslutar med att få tre hörnor som blir resultatlösa.

Första tio minuterna till Velebit i matchen. Sen kraftig YIS dominans i ca 30 minuter som borde resulterat en klar hemmaledning med en eller några bollar. Velebit är nog mkt nöjda med 1-1 i halvtid.

Andra halvleken.

Velebit startar även den andra halvleken piggt och får ett bra frisparksläge i minut femtio ca 10 m från kortlinjen, strax utanför straffområdet. Men YIS försvarsspel är bra och frisparken kan rensas bort. De får också flera hörnor på raken. Och även Fredrik Strand får ta till fasthållning en gång för att inte Amaro Nyass ska komma fri med hemmakeepern.

Bra Ytterbyläge i min 60 när Jihad blir fälld vid 16 meterslinjen. Tyvärr drar Tim bollen över målet. Spelet är jämt ute på planen och spelet böljar fram och tillbaks men Velebit känns klart mycket giftigare nu än i första halvlek. Det hettar till än mer nu och hemmatränaren Anders Thornberg blir uppvisad till läktaren i minut 70 efter att han fått en tillsägelse i första halvleken. Det är med ett bra kantspel som YIS kommer fram bäst o skapar chanser. Tufft ute på planen nu även för domaren som får ta upp det gula kortet ett antal gånger.

Inget av lagen är nu nöjda med att bara få med sig en pinne inför fortsättningen. En tråkig händelse också i slutet när en Velebitspelare blir liggandes efter en juste närkamp. Några minuters spelavbrott följer och båren får tas fram. Hoppas att skadan inte är så allvarligt för killen!!

Sista 10 minuterna och alla 6 övertidsminuterna är det en grym satsning framåt från båda lagen och målchanserna avlöser varandra åt båda hållen.

Tyvärr så blir sista chansen Velebits med ett friläge i den 96 minuten som nätas mycket säkert bakom duktige Martin Sjöberg i hemmamålet. Strax efter målet blåser domaren för full tid. Ridå ner igen!!! 1-2 slut.

Sammanfattning av matchen.

Ytterby dominerar första halvleken kraftigt i ca 30 minuters tid och i det skedet skulle matchen ha varit avgjord till en YIS fördel. Spelet ute på plan är bra med mycket bollsäkra spelare som är unga och utvecklas hela tiden. Men som sagts några gånger tidigare så har det varit problem med målskyttet och spelet sista tredjedelen. Där gäller det att ta rätt beslut hela tiden för att det ska bli mål framåt.

Trots allt många bra spelarinsatser i matchen och roligt att se Elvis göra en fin comeback efter sitt benbrott för ett år sedan. Mitt extra plus i matchen går till Tobias Sanne som alltid levererar i sin mittfältsposition.

Nu gäller det att fotbollsansvariga för senior truppen pratar med killarna så att fortsättning följer med dagens trupp och några spelare tillskott för den för kommande säsongen. Då blir det bara en säsong i fyran och avancemang till trean direkt är jag i alla fall övertygad om. Nu finns det ännu mikroskopiska chanser för att hänga kvar i trean men man får ändå se sanningen i vitögat.