Serie:Division 5A Herrar
Samling:17:45
Delad poäng i derbyt
2018-10-01 08:30
I fredags tog våra herrar emot Romelanda på Yttern i ett hett derby där bägge lagen bjöd upp till dans och till slut fick dela poäng.  Matchen slutade 2-2

Romelanda har varit lite av höstens lag i serien och efter idel vinster hade de med sig en förlust från senaste omgången inför matchen. Ytterby har haft en lite tuffare tid med några oavgjorda matcher trots spelövetag efter  förlusten mot Utbynäs i första höstmatchen.

Matchen hade ett bra tempo från start och det var RUF som tog ledningen tdigt. Ytterby tog sig in i matchen och snart var det kvitterat genom Hilding efter bra förarbete av Adam. YIS fortsatte att ha mest boll men RUFG var riktigt heta i omställningar och hade flera bud på mål, bl.a ett skott i ribban. I första halvleks sista minut så kom ändå ledningsmålet för YIS, 2-1 genom David.

Andra halvlek fortsatte i samma stil. YIS hade mer boll men RUF utmanade hela tiden. Trots övertag i spel och målchanser så lyckades inte YIS stänga matchen med ytterligarte mål, utan istället lyckades RUF peta in kvitteringen till 2-2, ett reslutat som stod sig matchen ut.