Herr
Ytterby IS - Torslanda IK
2015-04-11 19:05

Då var det roliga slut för den här gången och roligast blev det för Torslanda IK som fick med sig tre poäng. Yttern visade upp sin vackraste sida för oss i publiken, varmt och skönt vårväder med måttlig vind. För spelarna var det kanske i varmaste laget så här i seriens första match. Det såg ut som om planen höll bra, men kanske är det ovant att spela på gräs för hittills har det varit mycket spel på konstgräs.

Robin gör avspark och matchen är igång. Första skottet på mål kommer från Torslanda och Thomas kastar sig och styr ut bollen till hörna. Det var mycket Torslanda i början av matchen. Jag tror att det dröjde en kvart in i matchen innan vårt första kontrollerade inlägg kom. Tyvärr nådde Hampus inte riktigt dit med huvudet den gången. Torslandas Anton Hysén fick en smäll på örat i någon närkamp och blev tillsagd av domaren att gå av eftersom han blödde. Det dröjde flera minuter innan han fick komma tillbaka in på plan eftersom det inte kom någon avblåsning på en lång stund i det skedet av matchen. Torslandaspelarna slog till slut ut bollen över sidlinjen, men man kan undra varför de inte gjorde det tidigare för att få till avblåsningen som behövdes. Cirka en halvtimma in i matchen försökte Robert få våra spelare att försvara och återvinna boll högre upp i banan och manade på spelarna. Det lyckades inte så bra idag som det gjort i träningsmatcherna. I 41 minuten lyckas istället Torslanda komma med fart hela vägen in i vårt straffområde. Försöket att få undan bollen blir oturligt nog istället en passning till Daniel Garcia i Torslanda som bara behöver sätta fram foten och så är det 0-1.

Några minuter in i andra halvlek blir Calle Ekdahl i Torslanda liggande i egna straffområdet, men kommer upp igen. Ytterby gör ett byte, Nicke in och Conne ut. Några minuter senare blir det spelavbrott igen då Calle Ekdahl blir liggande igen, den här gången på mittplan. Han tvingas utgå ur matchen och Torslanda blir av med en spelare som visat att han bland annat är bra på att kasta långa och bra inkast. Ytterby kommer tillbaka in i matchen och har några chanser att kvittera. Det närmaste är nog en nick som går strax över och bollen hamnar på burtaket istället för i målet. Ytterby flyttar upp Elvis för att förstärka anfallet och försöka få till den där kvitteringen som vi så gärna vill ha. Han får ett par chanser och den närmaste är då han tar ett skott som målvakten precis lyckas styra ut till hörna. I 89 minuten blåser domaren straff till Torslanda. Erik Olsson lägger straffen och Thomas står kyligt kvar och hinner se var straffen placeras så han går åt rätt håll och räddar. Efter det var det endast slutminut och fyra minuter övertid kvar att spela och det räckte inte till för att kvittera utan Torslanda gick segrande ur den här drabbningen.

I Torslanda var Edvin Skoglund stabil i försvaret och Daniel Garcia oroade hela tiden i anfallet. Idag saknade jag fantasi i anfallsspelet från vårt lags sida. Den fina höga pressen som vi sett i träningsmatcherna fanns inte riktigt där heller. På den positiva sidan tycker jag att vi kan ta med att Christoffer idag gjorde sin bästa match hittills i Ytterby. I alla fall enligt min åsikt. Han jobbade och slet, bröt passningar och levererade passningar. Även Jonathan gör ett enormt jobb så även idag. Backlinjen var bra trots att vi tvingades möblera om. Mattson blev tvungen att byta då han kände av baksida lår redan i mitten av första halvlek. Sundström fick ta över hans plats och Daniel fick komma in på vänstersidan. Sedan är det ju alltid roligt att se vår målvakt rädda en straff. Heja Thomas!