En poäng borta mot Åstorps FF
2022-04-16 11:00
Duktige Andreas Olsson blev poängräddare nere i Åstorp!!

Dags för bortamatch och en långresa söderöver och det på långfredagen. En ny bekantskap väntar, match Åstorps FF.

Efter förra veckans vinst mot Kållereds SK är truppen dit väldigt sugen på en ny trepoängare. Matchen ska spelas på naturgräs en kylig dag nere i Skåne. En mjuk hoppig gräsplan.

Man ser ett mycket taggat hemmalag redan på uppvärmningen.

Första halvleken

Hemmalaget försöker sätta tryck o press direkt på YIS och får iväg ett skott som Andreas Olsson i Ytterbymålet enkelt räddar redan i minut ett. Ytterby har det svårt att få till något eget spel då bollen fjuttas med och studsar lite hit o dit. ÅFF får också till ett antal hörnor med inledningsvis.

En genomskärare kommer i minut 13 och Andreas Olsson tvingas rädda ett friläge på ett galant sätt.

Första kvarten ett kraftigt hemmatryck mot YIS laget och helt i Åstorps favör.

ÅFF fortsätter med lite längre bollar på sina forwards och får ett antal hörnor med som reds ut. Vi försöker hitta spelet men det funkar inte riktigt på naturgräset än så länge. Tufft o hårt i alla närkamperna.

Första riktiga YIS anfallet kommer i den 28 minuten. Fint spel ute på hö kanten som kan räddas ut till hörna. Efter den hörnan får Ytterby frispark i bra läge framför hemmamålet.

Jocke Thornberg klipper till. Bollen går över muren och träffar stolpens insida och ut igen till en fint placerad Viktor Hallström som lägger den enkelt i mål med en teknik liknande Lionel Messi. 0-1 Inte vidare välförtjänt men vad gör det. ÅFF fortsätter att trycka på och Andreas Olsson i målet har fullt upp med skott o inlägg som han fixar galant.

Tänker just nu på hur många hörnor hemmalaget haft efter ca 35 minuter. Kanske nånstans mellan 10-13 st skulle jag tro. Trycket mot YIS målet avtar dock något de sista 10 min på första halvleken.

En fin långlöpning av Fredrik Strand avslutas med ett hårt skott högt över målramen i min 37. Minuten efter ett frisparksläge igen för Jocke Thornberg som går rakt på hemmakeepern.

I minut 44 går Andreas Olsson ut och räddar en genomskärare. En hemmaspelare, Andreas Persson kolliderar med honom när han fångar bollen. Domaren blåser i pipan och han tilldelas en varning. Då han redan har en varning blir det att ta fram det röda kortet och ÅFF får spela resten av matchen med en man kort. Något hårt tycker jag. En frispark för YIS hade nog varit det rätta enligt mig i alla fall.

Halvtid 0-1. Helt fantastiskt med tanke på hur matchen sett ut med hemmatryck hela halvleken kan man säga.

Andra halvleken

ÅFF tar tag i taktpinnen direkt med i den andra halvleken och ett skott strax utanför målramen i den 50.e minuten. Och sen kommer en hörna till och bollen dimper ner framför Danel Cayfords fot som styr bollen mot målet. En Ytterbyförsvarare försöker rensa bort men hinner inte riktigt utan bollen far i nättaket. Från bänken såg det ut som självmål vilket det inte var. 1-1 blir ett faktum i minut 52. Ajajaj!!!

60 minuter spelade, fortsatt tufft spel ute på planen med tuffa närkamper och nu något positivt som inte har med spelet att göra. Vi går från vinter temperatur till sommar temperatur när solen tittar fram. Bättre att spelet hade värmt än solens värme hade jag föredragit. Fortsatt hemmadominans men inte lika stort som i den första halvleken. Det märks liksom inte att hemmalaget är decimerat.

Precis när solen dyker upp drar Fredrik Strand till med ett hårt skott mot hemmamålet. Målisen gör en fin räddning nere efter backen. Är nog enda gången målvakten tvingas agera förutom tillbakaspel från de egna spelarna.

Tjugo minuter kvar och vi måste vara mkt nöjda med en poäng som det ser ut. ÅFF har fortsatt en massa hörnor och det kompletteras med ett antal märkliga frisparkar till på YIS plan halva. Alla 50-50 dueller går i hemmalagets favör. Kanske utvisningen av hemmaspelare sitter i domarens huvud och vill kompensera. Vad vet jag? Ytterby har fortfarande svårt att hitta sitt vägvinnande spel.

Andreas Olsson i Ytterbymålet håller oss kvar i matchen. Sista tio minuterna blir det lite Hawai fotboll då vi slår lite längre bollar och skapar lite halvlägen vilket ÅFF också gör. Nu väntar i alla fall jag hela tiden på slutsignalen för vi måste bara bärga en poäng idag. Ett nytt friläge i slutminuten räddas av Andreas då giftige Tommy Filipovic rinner igenom. Gött äntligen slut!!!! 1-1 Nöjd som 17.

Min lilla sammanfattning av matchen.

Svårt för Ytterby att få igång sitt vanliga spel på en tung naturgräsplan. Kraftig hemmadominans hela den första halvleken, 0-1 i det läget helt fantastiskt vill jag säga. ÅFF en man kort i andra och de fortsätter att styra matchen men inte lika kraftigt. Först i slutet öppna sig hemmalaget lite bakåt då vi slog lite längre bollar och inte plottrade med bollen lika mycket som tidigare under matchen.

En eloge till spelarna för kämpaglöden och en bärgad poäng nere i Åstorp.

Nu ser vi fram mot nästa veckas match hemma mot Stafsinge IF lördagen 23 april klockan 15.00