Herr
Delad pott igen mot Åstorps FF på Yttern
2022-06-19 08:30
Hårt spel på mittplanen präglade matchen mot Åstorps FF

Sista hemmamatchen före sommaruppehållet och Åstorps FF i möte nr två, denna gång på Ytterns IP. Första matchen i omg. 2 nere i Åstorp slutade 1-1 efter en Ytterbyledning med 1-0 och en hemmaspelare utvisad i över 45 minuter. Viktigt möte då båda lagen är mycket beroende av poäng i nedre delen av serien. Perfekt väder för fotboll i alla fall.

Första halvleken

Man märker att två lag ger järnet direkt i matchinledningen och att viktiga poäng står på spel. Ett farligt inspel framför hemmamålet i ett ÅFF anfall avvärjs snyggt o bra av hemmamålvakten Oscar Hagstrand i den femte minuten.

Ytterby hörna i minut sju som Strand fixar efter ett vänsteranfall. Anton Ytterbom nickar hörnan strax utanför målramen. Planen verkar lite hoppig och bollen studsar upp vid rullningar märker jag.

Första kvarten kanske ÅFF har lite mer boll på vår planhalva dock utan att skapa nåt nämnvärt i chansväg. Efter ca 30 minuter får Fabian Andersson på ett bra skott som tyvärr går utanför målet.

Hårt spel på mittplanen präglar matchen så här långt dock utan att domaren tagit upp det gula kortet än.

Ytterby får ganska många hörnor och som kanske är de farligaste chanserna för nätrassel och nära vid ett flertal tillfällen. I minut 40 får YIS ett mycket bra frisparksläge strax utanförv straffområdet. Ska Tim Stolt Hermansson göra som senast mot Laholm borta tänker man ju. Bollen går i muren gånger två och ut till hörna. Farlig hörna som avslutas med ett skott utanför målramen. Halvtid 0-0

En jämn halvlek och rättvist med 0-0 i halvtid. Matchen med tufft spel, och inga jättechanser för något av lagen. YIS har ganska många hörnor som så när resulterar.

Andra halvleken

Efter några minuter blir Ytterbys Tim Stolt Hermansson bryskt kapad av en ÅFF spelare och blir liggandes. Man befarar det värsta men kommer åter i spel efter några minuter. Ett gult kort till ÅFF spelare, kanske fel färg på kortet enligt mig.

Fortsatt chansfattigt i matchen och endast YIS hörnor blir målchanser.

Men efter ca 60 minuter kommer YIS igång med ett flertal fina anfallskombinationer som så när når ända fram till avslut på mål. Även ett bra läge när Fredrik Strand nickar rakt på bortakeepern.

Sista kvarten blir fartfylld och lite mer spel i YIS favör, men Åstorp inte ofarliga alls känns det som.

I 79 minuten blir en YIS spelare fälld framför mål. Domaren blåser i pipan. Vi tror att det blir straff när Tim lägger upp bollen på straffpunkten men domaren flyttar bollen utanför straffområdet och frispark istället. Tim träffar burgaveln strax utanför stolpen. Ack så nära!!!

Nu händer det saker och denna gång blir Fabian Andersson kapad framför bortamålet i minut 85. Tim Stolt Hermansson lägger upp bollen igen. Denna gång en mycket fin träff nere vid stolproten som målvakten är på med fingertopparna men går i mål. 1-0 och vilt jubel i hemmalaget!!!!

Nu satsar ÅFF allt de har framåt med hela laget. Tommy Filipovic i ÅFF blir frispelad. Hemmamålvakten Oscar Hagstrand går ut och täcker till en fin räddning och styr bollen utanför målet. Tommy fortsätter att springa in i målvakten och domarens pipa ljuder, med straff som följd. Helt felaktig då jag sett en film på situationen. Tommy sätter straffen säkert i mål och 1-1 i minut 89.

Nu satsar båda lagen hårt framåt i de fem övertidsminuterna som är kvar dock utan att avgöra.

Matchen slut 1-1.

Kanske rättvist resultat i matchen ändå. Men Ytterby hade mer lägen på hörnor att avgöra och var riktigt nära några gånger.

Nu två bortamatcher på programmet innan sommaruppehållet. Först nu Kållereds SK borta på torsdag och serien avslutas med Stafsinge IF borta 2 juli.

Första höstmatchen blir mot topplaget Vinbergs IF hemma 13 augusti.